Τζανάκης: Να δοθεί παράταση στις διακοπές στα σχολεία

0

Tην εκτίμηση ότι ίσως να πάμε σε 12.000 με 13.000 κρούσματα αυτές τις ημέρες, εξέφρασε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Παράλληλα εμφανίστηκε ανήσυχος για τη θετικότητα η οποία όπως είπε έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες. Ο Νίκος Τζανάκης αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση της Αττικής, λέγοντας ότι «βράζει». «Έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασιάσει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000 (προ δεκαπενθημέρου έως σήμερα), ενώ εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα. «Η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου», πρόσθεσε ο καθηγητής. Για την μετάλλαξη Όμικρον ο καθηγητής είπε στον ΣΚΑΪ ότι επιθυμεί να είναι τζούφια, δηλαδή να έχουμε πολλά κρούσματα, χωρίς να έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. Επισήμανε ότι στο 50-60% των κρουσμάτων είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη. Αν δεν είχαμε την Όμικρον θα είχαμε 3.500-3.800 κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα και δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να εφαρμοστούν από απόψε. Ο κ. Τζανάκης πρότεινε ακόμα να υπάρξει παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές στα σχολεία, η οποία θα αναπληρωθεί στο τέλος της χρονιάς με στόχο να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη.

 

 

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.