ΑΘΛΗΤΙΚΑ

UEFA, Euroleague και ΔΟΕ δείχνουν τα «δόντια» τους στη Ρωσία

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η Ρωσία και ο Βλαντίμιρ Πούτιν με την απόφαση του να εισβάλει στην Ουκρανία και να να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός από όλο αυτό ο αθλητισμός. Όπως βρίσκεται συνεχώς στα δύσκολα για τον κόσμο. Αυτή τη φορά ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς δεν πρόκειται για κάτι απλό. Πρόκειται για έναν πόλεμο μεταξύ δύο χωρών.

Οι αντιδράσεις από όλους τους χώρους του αθλητισμού είναι πολλές. Με τα δύο «μεγάλα» αθλήματα να έχουν ήδη κάνει γνωστές τις προθέσεις τους, έχοντας πάρει αποστάσεις από τη Ρωσία, μετά τη διαταγή του Πούτιν για εισβολή.

Η UEFA έδρασε και μετά τις πολλές αντιδράσεις του κόσμου, έκανε το αναμενόμενο. Άλλαξε την έδρα του φετινού τελικού του Champions League ο οποίος είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 28/5 στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη, μεταφέροντας τον τελικά στο Παρίσι και στο Stade de France. Ο τελικός θα γίνει τελικά στο Παρίσι, όπως ανακοινώθηκε χθες από την ίδια την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, η οποία ωστόσο φέρεται να είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τις πράξεις της και να μη σταματήσει μόνο στην αλλαγή «σπιτιού» του μεγάλου ραντεβού.

Αυτή τη στιγμή η UEFA βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη απόφαση να σταματήσει τη συνεργασία της με έναν εκ των μεγαλύτερων και πιο κερδοφόρων χορηγών της. Ο λόγος για τη ρωσική Gazprom. «Η UEFA παρακολουθεί συνεχώς και στενά την κατάσταση και οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί εάν χρειαστεί», ανέφερε η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία όταν ρωτήθηκε για τη συνεργασία της με την Gazprom, με την οποία ανανέωσε τη συνεργασία της για ακόμα τρία χρόνια τον περασμένο Μάιο, για 40 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Η Σάλκε από την άλλη προχώρησε σε άμεσες κινήσςι και με συνοπτικές διαδικασίες αφαίρεσε τον κεντρικό της χορηγό από τη φανέλα της, κάνοντας έτσι τη «ζημιά» στην Gazprom η οποία μετά και τον τελικό του Champions League έρχεται μπροστά με το μεγαλύτερο «πλήγμα» το οποίο δεν είναι άλλο από τη διακοπή της συνεργασίας της με την UEFA. Το «παρών» μοιάζουν να δίνουν ωστόσο και οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι «φωνάζουν» με τους τρόπους που μπορούν. Την αρχή έκανε ο Ουκρανός επιθετικός της Μπενφίκα, Γιαρέμτσουκ, ο οποίος σκόραρε κόντρα στον Άγιαξ, δείχνοντας στους πανηγυρισμούς του μια μπλούζα η οποία είχε πάνω της το σύμβολο της Ουκρανίας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση