ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βενιζέλος: “Ο Μητσοτάκης «ξέχασε» να αναφέρει πρόσωπα στη σκευωρία Novartis”

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τον ανέφερε στα «θύματα» της «σκευωρίας Novartis». Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολιάζοντας την αναφορά Μητσοτάκη στην ομιλία του επί της πρότασης μομφής στη Βουλή, παρατήρησε ότι ο κ. Μητσοτάκης ενώ ανέφερε τα πρόσωπα που έγιναν στόχος της σκευωρίας (Σαμαρά, Πικραμμένο, Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη, Λυκουρέντζο και Σαλμά) δεν έπραξε το ίδιο με τους Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Κουτρουμάνη και τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο «γιατί προφανώς δεν ανήκουμε στην παράταξή του» όπως σημείωσε

Για να τονίσει: «Όταν όμως ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στη Βουλή σε μια σκευωρία που έθεσε στο στόχαστρό της την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας δια του ευτελισμού της Δικαιοσύνης δεν δικαιούται να διαχωρίζει τα πρόσωπα που κατέστησαν στόχος με κομματικά κριτήρια. Το μόνο κριτήριο είναι θεσμικό. Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταστήσει σαφές ότι υπερασπίζεται τους θεσμούς και όχι στελέχη της παράταξής του».

Σε ανάρτησή του ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει:
«Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα του ζήτησε επιτακτικά – μιλώντας εκ μέρους της παράταξής του, όπως τόνισε – να ζητήσει συγγνώμη από τα πολιτικά πρόσωπα που κατέστησαν στόχος της «σκευωρίας Novartis». Μνημόνευσε δε ως τέτοια τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο και τους υπουργούς Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνη Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά. Δεν ανέφερε το όνομα του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, των πρώην υπουργών Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Κουτρουμάνη και το δικό μου ως πρώην αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ γιατί προφανώς δεν ανήκουμε στην παράταξή του.

Όταν όμως ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στη Βουλή σε μια σκευωρία που έθεσε στο στόχαστρό της την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας δια του ευτελισμού της Δικαιοσύνης δεν δικαιούται να διαχωρίζει τα πρόσωπα που κατέστησαν στόχος με κομματικά κριτήρια. Το μόνο κριτήριο είναι θεσμικό. Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταστήσει σαφές ότι υπερασπίζεται τους θεσμούς και όχι στελέχη της παράταξής του».

 

Αφήστε μια απάντηση