ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπαναχωρεί η Θάνου για την αύξηση της θητείας ανώτατων δικαστικών..

Ανακρούει πρύμναν για το ζήτημα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανώτατων δικαστικών -όπως η ίδια- η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, η κ. Θάνου φέρεται να κατήγγειλε παρερμηνεία των δηλώσεών της και να τόνισε ότι το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί με νομοθετική ρύθμιση. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, η κ. Θάνου επισκέφθηκε την Πέμπτη το Πρωτοδικείο Αθηνών, και σε συγκέντρωση δικαστικών λειτουργών τους ανέφερε ότι παραποιήθηκαν τα λεγόμενά της, καθώς η ίδια ουδέποτε ζήτησε την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης με νομοθετική ρύθμιση, αλλά αυτό να γίνει μέσα από τις αλλαγές που θα επιφέρει η συνταγματική αναθεώρηση που προωθείται από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά από την ενημέρωση που η ίδια είχε κάνει στους Εφέτες, το θέμα της παράτασης του ηλικιακού ορίου για τους ανώτατους δικαστικούς, τέθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό και όπως διαβεβαίωσε «η θέση του ήταν πολύ θετική». Στην ίδια «γραμμή» είναι και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς με δηλώσεις του (ΕΡΤ και Alpha) ο Νίκος Παρασκευόπουλος τόνισε ότι το θέμα δεν μπορεί να εξεταστεί τώρα σε επίπεδο νόμου και ότι εν όψει συνταγματικής αναθεώρησης θα ακουστούν όλες οι απόψεις.

Σημειώνεται ότι το Σύνταγμα ορίζει ρητά ότι οι ανώτατοι δικαστικοί συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά στα 67 έτη. Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί τον Ιούνιο.

Αφήστε μια απάντηση