ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές: Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Στον πρόεδρο της Βουλής κατέθεσε την πρότασή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο την εξέταση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ή και άλλων προσώπων από την ΕΥΠ καθώς και την απόπειρα παγίδευσής του από το predator.

Στην πρότασή του για τη διερεύνηση των υποκλοπών το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει την πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «δεδομένη, αμείωτη και μη μεταβιβάσιμη» ως «διοικητικού εποπτεύοντα» της ΕΥΠ.

Στο πλαίσιο αυτό η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «πρέπει να διερευνηθεί, χωρίς καμία χρονοτριβή, ποια πολιτικά πρόσωπα ή άλλοι δημόσιοι λειτουργοί, είναι υπόλογα για την παραβίαση του Συντάγματος και υπέχουν πολιτικές ή άλλες ευθύνες» και

«Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, κατά τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 παρ. 5 εδ. β’ και επόμενα του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, για να διερευνήσει άμεσα και να διαλευκάνει πλήρως την σκοτεινή και σκανδαλώδη υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη».

Με βάση αυτή την πρόταση το ΠΑΣΟΚ ζητάει την σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να αποφασιστεί η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής. Σημειώνεται ότι για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής απαιτούνται οι θετικές ψήφοι τουλάχιστον 120 βουλευτών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση