ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποβολή φακέλου στο Πράσινο Ταμείο για την αναβάθμιση της Κεντρικής Πλατείας της Ν. Μηχανιώνας.

Η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού στοχεύει την αναβάθμιση της Κεντρικής Πλατείας της Μηχανιώνας και γι’ αυτό αποφάσισε την υποβολή φακέλου με τη σχετική μελέτη στο ‘’Πράσινο Ταμείο’’ για την έγκριση του έργου, προϋπολογισμού 635.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.). Το έργο αφορά την βιοκλιματική αναβάθμιση των ανοικτών χώρων, την αστική ανάπλαση και τον επανασχεδιασμό της πλατείας.

Η εν λόγω πλατεία αποτελεί ένα από τα κεντρικότερα και πιο πολυσύχναστα σημεία του οικισμού, Επιδιώκεται η ανάδειξη της πλατείας σε πόλο συγκέντρωσης των κατοίκων και η μετατροπή της σε ζωτικό κομμάτι της αστικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Ειδικότερα, η διατήρηση της παρουσίας του νερού, με τη μορφή σιντριβανιού, υποδηλώνει  την άρρηκτη σχέση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας του οικισμού με το υγρό στοιχείο, τόσο στο παρόν όσο και στο παρελθόν. Αντίστοιχα, δε λησμονείται η σχέση του πληθυσμού με τη γη, καθώς μεγάλο μέρος της πλατείας αφιερώνεται σε αυτή, με εκτεταμένες φυτεύσεις χαμηλού και υψηλού πρασίνου.

Η βιοκλιματική αναβάθμιση του υπαίθριου χώρου, το φυσικό πράσινο της πλατείας διατηρείται, καθώς αποφεύγεται η κοπή δένδρων και ενισχύεται με νέες φυτεύσεις. Ως προς τον φωτισμό της πλατείας θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα κατασκευασμένα από σύγχρονα υλικά, με μικρές απαιτήσεις συντήρησης και υψηλή αντοχή σε καιρικές συνθήκες και ταυτόχρονη χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, στοχεύοντας με όλα τα επιμέρους στοιχεία στην υψηλή αισθητική της πλατείας.

Αφήστε μια απάντηση